Öğrencilere Hayrettin Duran Ödülü

  • 0
  • 2.478
Yazı Boyutu:

Son 12 yılda ülkemizi 10 kez Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda temsil eden İzmir Hayrettin Duran Lisesi erkek atletizm takımı ve antrönörü- Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Beceren, Hayırsever işadamı Hayrettin Duran  tarafından ödüllendirildi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları çerçevesinde okulda düzenlenen  törende Duran tarafından özel hazırlattırılan Atatürk Büstü İl Mille Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve Hayrattin Duran tarafından  Atletizm takımı antörönü- beden eğitim öğretmeni Hakan Beceren’e verilirken, Öğrencilere ise madalyaları İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve Okul Müdürü Ömer Ertem tarafından takıldı.   
 
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ölümsüz bir eser bırakan hayırsever işadamı Hayrettin Duran’a eğitime yaptığı ve yapmaya devam ettiği katkılarını takdirle karşıladığını  söyledi. Öğrencilerin bayramını kutlayan Bardakçı, yaşlandıkça Atatürk’ü daha iyi anladığını belirterek, “Geride genç, akıllı, sportif geçler olacak ki teslim edeceğin bayrağı daha ileriye götürsün. Atatürk bayrağı geçlere emanet nedenini daha iyi anlıyorum.  Bunu siz de bizim yaşımıza geldiğinizde sizde aynı duyguları hisseteceksiniz . Bilimi, teknolojiyi rehber edinmiş, bilimde, sporda,  sanatta ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek gençler olacak ki teszlim alacağı bayrağı daha ileriye taşısın. Hepinize sporda, sanatta, akademik alanda başarılar diliyorum” dedi.
Bardakçı, göreve yeni başladığı sırada yaptığı araştırmayla Hayrettin Duran Lisesi bünyesinde bir spor salonu projesi bulunduğu gördüğünü dile getirerek, en kısa zamanda sportif alanda başarı çıtasını yükselterek ulusal ve uluslararası arenalarda ödüller  getirilmesine katkıyı arttıracak spor salonunu yapılması sözünü verdi.
 
Hayırsever işadamı Hayrettin Duran’da yaptığı 19 Mayıs ve Atatürk ile ilgili kısa konuşmasıyla öğrenciler arasında duygu yoğunluğu yaşanmasına neden oldu ve coşkuyla alkışlandı. 
Konuşmalar ve şiirlerin ardından spor ve sanatta başarılı olan öğrencilerin madalya ve plaketleri verildi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da