Piri Reis’den akıllı kampüs

  • 0
  • 1.906
Yazı Boyutu:

Özel Güzelbahçe Piri Reis İlköğretim Okulu’nun yeni eğitim yılına hazırladığı dev kampüs törenle açıldı. Törene İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir protokolü, öğrenciler ve veliler katıldı. Kampüs, öğrencilerin ihtiyaçları baz alınarak  10 bin dönüm alan üzerine 9 bin metrekare kapalı alana kuruldu. Son teknoloji kullanılarak doğal ışığı alan mimarisiyle enerji tasarrufu sağlanan akıllı kampüste 600 öğrenci aynı anda öğrenim görebilecek. Kampüs 20 adet dersliğin yanı sıra spor salonu, konser ve konferans salonu, laboratuvar, resim ve bilgisayar atölyeleri ile çok amaçlı toplantı salonlarını da bünyesinde bulunduruyor. 
 
Açılışta bir konuşma yapan Orion Eğitim Vakfı Başkanı ve Özel Piri Reis İlköğretim Okulları Kurucu Temsilcisi İclal Kardıçalı,  her şeyin hayal etmekle başladığına dikkat çekerek “Amacımız İzmir’de eğitim adına uygulanabilecek yeni bir model arayışı idi ve bu hayaldi. Bunu başardığımız için son derece mutluyuz” dedi. İclal Kardıçalı, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve onların eğitimine verdiği öneme dikkat çekerek “Eğer amaç Atatürk’ün çizdiği yolda, çağdaş eğitime rota çizip yelken açmaksa okullarımıza adını veren Piri Reis’in haritalarındaki araştırmacı, cesur, yaratıcı, zamanını aşan ruhu model alırken; kuantum fiziğinin, post-modern felsefenin ve bilişim teknolojilerinin yaşamımıza getirdiği farklı bakış açılarının eğitim modelimizde uygulanmasını da hayal etmek gerekiyor. İnsan hayal ettiği sürece yaşarmış. Hayallerimizin bitmediğini vakfımız adına sizlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.
 
Törende Özel Güzelbahçe Piri Reis İlköğretim Okulu’nun 80 kişilik  minikler korosunun seslendirdiği şarkılar ve 3. Sınıf öğrencilerinin salsa dansları katılanlara keyifli dakikalar yaşatırken kampüsün yapımında katkıları olan ve okulun salonlarına isimleri verilen Lucien Arkas, İclal Kardıçalı, Esat Kardıçalı, Frere Caporal, Jak Kaya, Zerrin İnanç, Elizabeth Mery, Herve Giraud, Hasan Denizkurdu, Ahmet Tükel, Selim Bonfil, Frere Regis, Yann de Lansault, Johann Arnason, Dagbjört Dora Tryggvadötr ve Ali Pir’e teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da