Tıp Fakültesi mezunları istihdam sorunu yaşamayacak

  • 0
  • 881
Yazı Boyutu:

2012-2013 akademik yılında eğitim verilmeye başlanacak bölümlerin tanımı için düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, Türk sağlık sektörünün yeterli çalışana sahip olmaması nedeni ile Tıp Fakültesi mezunlarının istihdam sorunu yaşamayacaklarını söyledi.
İzmir Üniversitesi’nin 2012-2013’te eğitim verecek bölümleri, Medical Park İzmir Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan ile akademisyenler, üniversite ve hastane personeli de katıldı. Toplantıda basın mensuplarının mezunlarının iş bulmakta sorun yaşayıp yaşamayacağına yönelik sorusunu yanıtlayan Necdet Doğanata, “Türk sağlık sektöründe doyum sağlanabildiğini düşünmüyorum. Her yıl pek çok hasta tedavi olmak için yurtdışından Türkiye’ye geliyor. Yakında Ortadoğu için Amerika’da tedavi hizmeti almanın yerine Türkiye geçebilir. Bu nedenle tıp fakültelerinden mezun olanların işsiz kalacağını düşünmüyorum. Afrika bu noktada uyanış ve işbirliği arayışı içinde. Ortadoğu bizden hizmet bekliyor. Oradan gelen talepleri karşılamaya başladığımızda, taleplere yetişemeyecek hale geleceğiz” dedi. Necdet Doğanata, EXPO 2020 sürecinde sağlık temasını seçen İzmir'e çok ciddi yatırımlar yapılacağını, bu konuda her türlü desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.
 
Eğitim ve sağlık hizmetinde en üst düzeyi hedefliyoruz
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Eyüp Hazan, 2012-2013 akademik yılına yaklaşık 70 öğretim üyesi ve 60 öğrenci ile başlamaya hazırlandıklarını söyledi. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin deneyimli, dinamik ve aktif bir öğretim kadrosuna sahip olduğu dile getiren Hazan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası düzeyde tıp eğitimi veren hastanemizde en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Özellikle mezuniyet sonrası eğitim ile asistan ve uzman hekim yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Gelecek yıllar için İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin önemli bir çekim merkezi haline gelip tercih edilen fakülteler arasında yer almasını istiyoruz. Ege bölgesinin en büyük ve donanımlı hastanesinde eğitim ve hizmetin de en iyisini vermek hedefimiz.” 

Yeni bir döneme başlıyoruz
Türkiye’nin en donanımlı, geleceğin organ nakli merkezi olacak hastanesinde Tıp Fakültesi eğitimi ile yeni bir döneme girildiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken, “Medical Park İzmir Hastanesi’nin eğitimin de merkezi olmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
Bilgi çağı için eğitim vermeliyiz
Toplumun içinde bulunduğu çağı bilgi çağı olarak nitelendiren Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş konuşmasında, artık çok fazla bilgi olduğunu ve bunların içinden doğru olanı çekip çıkaracak bireyleri yetiştirmenin önemli olduğunu vurguladı. Potansiyel olarak çok büyük olanaklara sahip olunduğunu da belirten Rektör Erciyeş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kişileri mesleklerinde doğru ve etkin eğitmek, araştırma ve geliştirme çalışmalarında öncü olmak ve içinde bulunduğumuz toplum ve dünyanın sorunlarına uzak durmamak üniversitelerin evrensel anlamda öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Bunları yapmadan kalkınmamız mümkün değil” diye konuştu. Erciyeş ayrıca, Tıp Fakültesi’nin 30 yabancı öğrenci kontenjanı bulunduğunu ve bu kontenjana önemli talep beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Sağlık Hukukunda yüksek lisans eğitimi İzmir Üniversitesi’nde
Toplantıda, Tıp Fakültesi’ne ek olarak İzmir Üniversitesi’nde yeni yılda eğitim verilecek tüm bölümler tanıtıldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans eğitiminin yanı sıra Ege Üniversitesi ortaklığında Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Ortak Doktora Programı ve Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programı’nın da eğitime başlayacağı bilgisinin paylaşıldığı toplantıda İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu da söz aldı. Türkiye’de sadece bir vakıf üniversitesinde Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programı olduğuna dikkat çeken Hekimoğlu, İzmir Üniversitesi’nin bu konuda önemli bir hizmeti yerine getireceğini ifade etti. Hekimoğlu programın, sağlık çalışanlarına hukuki donanım kazandıracağını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlerde ve olağanüstü durumlarda kesintisiz haberleşme imkânı

Bir kereden bir şey olmaz demeyin

Dünyadaki en etkili bilim insanları listesine girdiler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül