Yüzde 98’lik başarı

  • 0
  • 885
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM) YGS’de bu yıl da yüzde 98’lik başarı elde etti.
Üniversite yolundaki ilk engeli aşan öğrenciler, şimdi de LYS sınavına kilitlendi.  Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın talimatıyla uygulanan kurs programı genişletildi, haftanın dört günü etüd programları başlatıldı. Öğrenciler her hafta yapılan LYS deneme sınavlarında başarının sinyalini şimdiden verdi Bornova Belediyesi, ilçedeki 3 bin 200 öğrenciye BELGEM aracılığıyla ücretsiz olarak lise ve üniversite sınavlarına hazırlanma imkanı sunuyor.

Uzman kadrosuyla verdiği eğitim  hizmetinde özel olarak ilgilenilen öğrenciler bu yıl YGS’de yüzde 98’lik başarı elde etti. Bundan sonraki hedef  ise LYS’de en üst seviyede başarıyı sağlamak. BELGEM de görev yapan uzman eğitimciler, öğrencileri LYS’ ye hazırlarken bilgilendirip yönlendirmelerini de sürdürüyor. Öğrencilerin yerleştirme puanında YGS önemli olmasına rağmen, asıl belirleyici sınavın LYS olduğunu belirten uzmanlar puanlama sistemiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:  “Öğrenciler ve veliler YGS’de alınan puanın yüzde 40’ ı LYS’ye yansıyor diye yanlış bir bilgi içindeler. YGS’ nin  yüzde 40’ının yansıması tüm soruları doğru yanıtlayanlar için geçerli. Halbuki her öğrencinin YGS puanının LYS’ye yansıması farklı olacaktır. YGS’de daha az doğruları olduğu için az puan alanlar, LYS’de çözecekleri fazladan sorularla aradaki farkı kapatabilirler. BELGEM öğrencilerinin LYS’de geçen yılki yüzde 70’lik başarısını yükseltmek için kurs yönetimi ve öğrenciler çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyoruz.”
 
Öğrenmenin çok küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Öğrencilerimizin kazandıkları başarıdan ötürü onlarla gurur duyuyorum. Ben eminim ki önümüzdeki LYS sınavında da yüksek başarı elde edecekler. BELGEM Dershanesi hepimiz için çok önemli. Öğretmenlerimiz ve müdürümüz gençlerimize sosyal yaşam ile ilgili çok ciddi katkılarda da bulunuyorlar. Başarı için öğrenme azmi taşımak gerekiyor. Bizim öğrencilerimizde de bu azim var” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da