Tarihi Agora’da Puccini Aryaları

İzmir’in tarihi Agorası dün akşam (24.6.2024) İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin ölümsüz aryaları ile can buldu.

  • 0
  • 717
Tarihi Agora’da Puccini Aryaları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

zmir’in tarihi Agorası dün akşam (24.6.2024) İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin ölümsüz aryaları ile can buldu. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali’nde İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleşen konserde, İtalyan Operasının geleceği kabul edilen soprano Gesua Gallifoco ve tenor Giuseppe Infantino, piyanist Alessandro Zillioli eşliğinde Puccini aryaları söyledi.

Konser öncesinde tarihi Agorayı tamamen dolduran dinleyicilere hitap eden İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, UNESCO’nun İtalyan Operasını Somut Olmayan Kültürel Miras kategorisine aldığını hatırlattı ve “Uzun yıllardır verimli işbirliğimizi sürdürdüğümüz İKSEV ile ölümsüz bestecimiz Puccini’yi ölümünün 100 yılında aryaları ile anmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Bianchi’nin tanıtımından sonra sahneye gelen soprano Gesua Gallifoco, tenor Giuseppe Infantino ve piyanist Alessandro Zillioli Pucci’nin bestelenmiş şiirleri, La Boheme, Madam Butterfly ve La Fanciulla del West operalarından sevilen aryaları seslendirdi. Dinleyicilerin dinmeyen alkışlarıyla tekrar tekrar sahneye gelen sanatçılar, finali Verdi’nin La Traviata operasından çok sevilen Brindisi aryası ile yaptı.

37. Uluslararası İzmir Festivali, 3 Temmuz 2024 Çarçamba günü Çeşme Kalesi’nde yapılacak “Sinemanın Büyülü Tınıları – The Music of Ennio Morricone” Konseri ile devam edecek. Konser biletleri Biletix ve AASSM ana gişeden alınabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

imece kitap günleri sona erdi

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezona perdelerini açtı

Attila İlhan 19. ölüm yıldönümünde anıldı

İzBBŞT ile çocuklar tiyatroya doyacak

Çizdo’nun Maceraları 2” yayımlandı

Can Dostlar İçin Kitap Günleri